DrieDeeLab

Elk ontwerp begint met inspiratie en een goed idee. In deze tijd mondt het ontwerpproces echter vrijwel altijd uit in gedigitaliseerde 3D bestanden. Waarmee het ontwerp of idee steeds vaker bijna volledig geautomatiseerd tot leven kan worden gebracht. Komende jaren ga ik inzetten op creativiteit, technologie en innovatie in o.a. het onderwijs. Mijn 3Dprint en ontwerp-cursussen en 3D tekencursussen vormen daarbij een goede kennismaking met deze digitalisering. Mijn ambitie is echter het oprichten van een Maakplaats of Fablab, met een sterk creatief en educatief karakter. En het aanbieden van lespakketten, workshops, cursussen en demonstraties. Waarbij democratisering en toegankelijkheid voor eenieder van deze innovatieve maakmethoden speerpunt is.

Ik hoef u niet te vertellen hoe belangrijk innovatie, techniek en de technologische ontwikkelingen zijn in de zeer nabije toekomst en dus ook voor o.a. het basis en voortgezet onderwijs. De digitalisering neemt exponentiële vormen aan momenteel, en alle aankomende generaties krijgen daar in een veelvoud mee te maken.

Het leven blijft een groot leerproces. Alleen worden de ambachten niet meer beoefend met een hamer en beitel (overigens nog steeds nodig hoor) maar met schakelaars, informatica, programmeertaal en 3D-printers. Je hebt nog steeds een bouwtekening nodig, alleen is die tegenwoordig digitaal.

Wilt u zelf kennismaken met de digitalisering en democratisering van productietechnieken? Wilt u leren 3D te tekenen en modelleren? DrieDeeDesign biedt diverse workshops en trainingen aan, op het gebied van 3D Tekenen en 3D printen. Informeer naar de mogelijkheden.

Maar ook voor u zal deze technologische opmars gevolgen hebben. Als consument, producent of gewoon als geïnteresseerde. Kennis vergaren, nieuwsgierigheid en continuïteit zijn vaak de voornaamste drijfveren om er in te stappen of om er mee aan de slag te gaan. Ze brengen uw persoonlijke ontwikkeling, uw bedrijf of leerinstelling naar een hoger niveau. U wilt toch ook bijblijven?