DrieDeeTekenen

Digitalisering: Je hebt een plan, idee of ontwerp. Tijd om te materialiseren en te digitaliseren. Een gedigitaliseerd ontwerpproces vereist dat elk idee of ontwerp in een virtueel 3D model moet worden omgezet. Het 3D modelleren met geschikte, toegankelijke, breed toepasbare en professionele tekensoftware is dan een must. DrieDeeDesign gebruikt voor al haar tekenwerk de beste software voorhanden waaronder SketchUp-ProThea Render en Autodesk Fusion 360 en Scansoftware en hardware van  Cubify-Sense.

Transitie & Software

Er vindt een transitie plaats in de creatieve wereld. Ontwerp en design worden gegrepen door een nieuwe esthetiek. Die van het nieuwe maken. De nieuwe creatieven en “backyard inventors” gebruiken innovatievere vooral digitale en vaak volledig geautomatiseerde ontwerp en maakmethoden. Dat vereist nieuwe skills en beheersing van dat innovatieve veelal digitale proces. DrieDeeDesign heeft die skills en maakt o.a. gebruik van een Nederlands fabrikaat 3D printer, de Ultimaker2.

DrieDeeDesign digitaliseert de wereld om ons heen. Haar ontwerpen of uw ideeën worden 3D gemodelleerd en gevisualiseerd met SketchUp en Thea Render. Digitale 3D bestanden zijn de basis voor het digitaal kunnen produceren. Welke de komende decennia een enorme vlucht zal nemen. De platte tekeningen van welleer worden vervangen door 3D modellen, waardoor een virtueel kant en klaar product ontstaat.

SketchUp : Sketching, design, visualisaties, 3Dontwerpen

Thea Render : Fotorealistisch renderen, animaties

Autodesk Fusion360 : Design, 3Dontwerpen, Construction

TinkercadSketchUp-Pro, Thea Render, Adobe’s Ps en AiFreeCad, InkscapeAutodesk’s Fusion 360

Maak je eerste DrieDeeModel

Hieronder enkele DrieDeeTeken tools om een DrieDeeModel te kunnen tekenen, te slicen en te kunnen maken. De getoonde toepassingen zijn webbased en gratis. En kunnen ook in een appart tabblad in de webbrowser gebruikt worden.

Tegenwoordig heeft SketchUp ook een webbased 3D tekenapp vergelijkbaar met de standalone software. Gewoon in je webbrowser; een perfecte kennismaking met het programma : SketchUp

Hoewel 3D-printen het mogelijk maakt om voorwerpen weer in eigen land te produceren, hebben we het over een heel ander soort productie. De productiebedrijven van de toekomst zullen ontwerp, engineering en productie verder integreren, het snel maken van prototypes en de mogelijkheid om kleine series te produceren zullen cruciaal zijn voor hun succes. Dit betekent dat er voor de banen van de toekomst steeds meer vaardigheden nodig zullen zijn en dat de vaardigheden van toekomstige vakmensen net zo goed digitaal als analoog zullen zijn. Carl Bass is president en ceo van Autodesk Bron : Computable