Workshop 3D – DrieDeeLab

DrieDeeDesign verzorgd 3D workshops en cursussen. Zie ook de Aanbodpagina. Waarbij we met DrieDeeTekenen, DrieDeePrinten, DrieDeeScannen en DrieDeePennen aan de slag gaan.

In de workshops wordt kennisgemaakt met de basisbeginselen van het DrieDeeTekenen, geschikt voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. De leercurve voor de gebruikte software van Tinkercad en voor het voortgezet onderwijs met SketchUp, is kinderen vrij kort. Tinkercad is web-based, en kan ook thuis gebruikt worden. Van SketchUp is een gratis versie te downloaden. Bij workshops en cursussen hanteren we de onderzoekend en ontwerpend leren diagrammen van “TalentenIk“. Doel van de workshops en cursussen is bekend raken met de verschillende technieken, en iets maken dat zelf is bedacht of ontworpen; in de vorm van proefstukken, modelletjes en visualisaties en 3D prints.

Getoonde foto’s zijn genomen tijdens een workshop gegeven i.s.m. met Prodas21 Ontdeklab, Op aanvraag van Kinderopvang NulVier DAS in Asten. Ze zijn gemaakt door Rob Fritsen voor Siris.nl de lokale media te Asten.